Nieuws

Openbrondriver voor Kinect is 2.000 dollar waard

De knutselaars van Adafruit Industries loven tweeduizend dollar uit voor de eerste persoon die met een openbrondriver komt voor de Kinecthardware van Microsoft.

De Kinect-spelbediening voor de Xbox 360 is nog maar net verkrijgbaar en hobbyisten proberen er al een andere toepassing voor te vinden. Aangezien het toestel via USB-met de console verbonden is, moet het in theorie ook met een computer kunnen communiceren, redeneren ze.

Microsoft neemt maatregelen
Maar dan is er wel een driver nodig en die levert Microsoft er niet bij. Sterker nog, de Kinect-ontwikkelaar zegt tegen CNet juridische stappen te overwegen tegen personen die aan hun hard- of software prutsen.

[related_article id=”152275″]

Als reactie op deze conservatieve houding verdubbelde Adafruit Industries het prijzengeld. Aanvankelijk werd er duizend dollar beloofd.

Veel mogelijkheden
Het bedrijf ligt in New York en verkoopt via zijn website doe-het-zelf-kits voor openbron-elektronicaprojecten.

“Kinect is een geweldig stukje hardware dat niet tot de Xbox 360 beperkt zou mogen zijn”, vertelt Phillip Torrone van Adafruit aan CNet. “Het toestel is in staat om de afstand tot een object te berekenen, het kan filmen en heeft verschillende sensoren”, adus Torrone, die tevens de man is achter het doe-het-zelf-magazine Make.

Volgens de knutselaar is de Kinecthardware uitermate geschikt voor gebruik in robotica en opvoedkundige projecten. Hij vergelijkt het met de Wii-remote van Nintendo, die al verschillende nieuwe toepassingen heeft gekregen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business