Nieuws

Apple stopt met Xserve

Apple stopt na 31 januari met de verkoop van zijn server, de Xserve. De hardware blijft wel ondersteund, en klanten hoeven zich dus geen zorgen te maken over garanties en klantenondersteuning.

Het stond in de sterren geschreven dat Apple de Xserve naar de eeuwige jachtvelden zou verbannen. De hardware was al niet meer geüpdatet sinds april 2009, en dat is wel erg lang voor een bedrijf dat hardware maakt met een updatecyclus tussen negen maanden en een jaar.

Mac Pro vervangt
Apple biedt wel een nieuw product aan in de plaats. De Mac Pro krijgt namelijk een servereditie (prijs vanaf 2.999 dollar). Die heeft een Intel Xeon-quadcoreprocessor van 2,8 GHz, maar kan uitbreid worden tot twee Xeonprocessors met zes kernen van 2,93 GHz. Het toestel krijgt vier hardeschijflades en draait op Mac OS X Server Snow Leopard.

Het bedrijf uit Cupertino doet erg zijn best om het kleine aandeel dat het in de zakelijke markt heeft te vergroten. Volgens een recent rapport van IDC was Apple in het derde kwartaal van dit jaar goed voor 3,6 procent van alle commerciële computerverkopen.

[related_article id=”158256″]

Ook de iPhone en iPad worden door Apple als zakelijke toestellen beschouwd, en het bedrijf sloot recent zelfs een contract met Unisys om zijn hardware te slijten aan grote bedrijven en overheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business