Nieuws

Meer geld naar Kindle-krantenuitgevers

Amazon belooft uitgevers een groter deel van de inkomsten uit de verkoop van magazines en kranten voor de Kindle en de Kindle-applicaties.

Momenteel eist Amazon maar liefst 70% van de inkomsten uit de verkoop van digitale magazines en kranten op. Vanaf volgende maand kunnen uitgevers datzelfde percentage claimen, meldt Amazon in een persbericht.

Voorwaarden
Daar moeten wel nog de leveringskosten via Amazons eigen Whispernet-netwerk bij worden gerekend, en er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

[related_article id=”161563″]

Zo moeten de publicaties beschikbaar zijn voor alle Kindle-platformen, dus voor de gelijknamige e-lezer en de mobiele applicaties. Ook mag de publicatie niet regiogebonden zijn. Uitgevers moeten een krant of magazine uitgeven in elk land waar ze de rechten bezitten.

Aanbod uitbreiden
Amazon vergemakkelijkt ook het registratieproces voor een krant of tijdschrift. De bèta van de Kindle Publishing for Periodicals-software is nu beschikbaar. Met dit charmeoffensief hoopt de digitale groothandelaar het aanbod op zijn Kindle-platform uit te breiden.

Wat boeken betreft heeft Kindle een gigantische catalogus, maar op het gebied van kranten en magazines is de iPad het uitverkoren digitale platform. Wellicht overtuigen de nieuwe regels de Nederlandstalige uitgevers om de stap te wagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business