Nieuws

Amazon haalt pedofielengids uit Kindle Store

Amazon heeft onder druk van misnoegde gebruikers het e-boek The Pedophile’s Guide to Love and Pleasure verwijderd uit de Kindle Store. Het document bevat onder meer tips voor pedofielen om niet betrapt te worden.

De 47-jarige auteur Philip R. Greaves vertelde aan Channel 9 dat hij met zijn boek het imago van pedofielen wil verbeteren. “Ze worden altijd afgeschilderd als moordenaars, verkrachters of ontvoerders. Dat is geen correcte weergave van hun geaardheid”, aldus de schrijver.

Penetratie is uit, aaien en kussen in
Zelf is de man blijkbaar ook niet vies van minderjarigen. Tegen CNN zei Greaves: “Penetratie is uit. Dat kan je niet maken met een kind. Maar ik zie niet in wat er mis is met wat kussen en aaien.” Volgens de auteur houden echte pedofielen van kinderen en zouden ze hen nooit pijn willen doen.

Lang heeft het boek niet in de Kindle Store gestaan. Het was sinds 28 oktober verkrijgbaar voor de prijs van 4,79 dollar. Aanvankelijk bleef de publicatie onopgemerkt, maar de afgelopen dagen groeide het aantal negatieve reviews. Ook volgde er een oproep om Amazon links te laten liggen totdat het werk offline werd gehaald.

Vrijheid van meningsuiting geschonden
Amazon geeft nu toe aan de druk, maar dat wordt niet door iedereen in dank afgenomen. De censuurmaatregel zou volgens tegenstanders inbreuk maken op de vrijheid van meningsuiting. Dat schrijft AOL News.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Amazon in opspraak komt door opruiende lectuur. In 2002 dreigde een conservatieve Amerikaanse organisatie met een rechtszaak als de groothandelaar het gedrukte boek Understanding Loved Boys en Boylovers niet zou boycotten. Amazon gaf toen echter niet toe en verkoopt het nog steeds.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business