Nieuws

Facebook meer waard dan eBay

De waarde van Facebook wordt geschat op 41 miljard dollar. De sociaalnetwerksite zou daarmee het op twee na grootste internetbedrijf in de VS zijn.

De waarde van Facebook vergelijken met die van eBay of Google kan eigenlijk niet, aangezien de netwerksite niet beursgenoteerd is. Toch worden er aandelen verhandeld. Dat gebeurt via SecondMarket, een online beurs waar onder meer privé-aandelen van hand tot hand gaan.

Volgens de laatste transacties zou er meer dan 16 dollar betaald worden voor een aandeel van Facebook. Dat schrijft Bloomberg Businessweek op basis van een bron binnen SecondMarket. Hoeveel een publiek Facebookaandeel waard zou zijn als de netwerkgigant naar de beurs stapt, valt daar nog niet uit af te leiden.

[related_article id=”158901″]

Minder dan Google en Amazon
Volgens de bron van Bloomberg ligt de totale waarde van Facebook rond de 41 miljard dollar. Dat is meer dan de waardering van 39,3 miljard dollar die eBay op de beurs van Nasdaq wordt toegekend. Facebook zou alleen Amazon (74,4 miljard) en Google (192,9) moeten laten voorgaan.

“We begrijpen de nieuwsgierigheid naar onze financiële situatie, maar voorspellingen van externe partijen over onze winstverwachtingen en waarde zijn pure speculatie en moeten zo behandeld worden”, reageert Facebookwoordvoerder Jonathan Thaw tegenover Bloomberg.

Succesverhaal
Hoe je het ook wendt of keert, de sociaalnetwerksite is een succesverhaal. In enkele jaren tijd heeft Facebook meer dan een half miljard leden weten te vergaren, wat het platform uitermate aantrekkelijk maakt voor adverteerders. In de VS werd er in augustus meer tijd besteed op Facebook dan op enige andere website.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business