Nieuws

Canon Pixma MG5250

Met deze nieuwe Pixma print, scan en kopieer je wat je maar wil. En weet je niet meer wat je wil afdrukken, dan vind je op de website van Canon extra beelden.

De MG5250 ziet er in zijn blinkend zwarte behuizing best aantrekkelijk uit. Je kunt deze multifunctional via een USB-kabel op je pc aansluiten, of hem integreren in het draadloos netwerk bij je thuis. Heb je de wififunctie niet nodig, spaar dan 50 euro uit en koop de voor de rest identieke Pixma MG5150.

Verschillend papier, andere lade
Onder aan het toestel zit een lade voor gewoon papier, terwijl je het dikkere fotopapier aan de bovenkant invoert. Handig is dat de lade waarin de afdrukken worden opgevangen automatisch openklapt. En dankzij de ingebouwde duplexmodule worden lange documenten dubbelzijdig bedrukt, waardoor je papier kunt sparen.

Bij de printer zit een uitgebreid softwarepakket voor je pc of Mac, maar met het lcd-schermpje op het toestel kan ik foto’s ook gewoon rechtstreeks afdrukken vanaf een geheugenkaartje (CompactFlash, SD Card, MemoryStick) of van een USB-stick. Via datzelfde schermpje kan ik ook lijntjes- en ruitjespapier afdrukken, en zelfs papier met notenbalken. Ook de scanner en de kopieerfunctie zijn zo te bedienen.

Razendsnel
Zoals ik van Canon gewend ben, gaat foto’s printen razendsnel. Een afdruk op het klassieke fotoformaat van 10×15 cm is in 36 seconden klaar, en op een A4-formaat moet ik slechts 1 minuut en 45 seconden wachten. De afdrukkwaliteit is onberispelijk, en zelfs beter dan sommige afdrukcentrales.

Via het Solution Menu op je pc krijg je toegang tot Creative Park Premium. Dat is een website waar je sjablonen voor wenskaarten, agenda’s en dergelijke kunt downloaden. Je kunt die vullen met je eigen foto’s, of met foto’s en illustraties die je daar aantreft. Het is een slim idee om mensen meer te laten printen, maar jammer genoeg werkt het erg onhandig.

Elk sjabloon en elke foto moet je apart downloaden en installeren, en je moet er daarbij telkens aan denken om eerst de Canon-printersoftware af te sluiten. Ik zou liever al die fraaie content in één keer kunnen downloaden; dat zou veel minder frustrerend zijn.

Canon Pixma MG5250
Prijs: 149 euro (november 2010)

PRO: snelle printer, goede software.
CONTRA: onhandige Premium-diensten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business