Nieuws

Amazon opent online filmstudio

Amazon heeft een website gelanceerd waarop aanstormend filmtalent zijn ei kwijt kan. De beste werken worden verfilmd door Warner Bros.

Internetgroothandel Amazon, niet toevallig ook eigenaar van de populaire filminfosite IMDB.com, heeft de website Amazon Studios gelanceerd. Geïnteresseerden kunnen er filmscripts en demofilms kwijt en krijgen feedback van de forumleden.

Professionele jury
Uit alle werken die vóór eind volgend jaar worden ingezonden zal een team van professionals, onder wie Top Gun-scenarist Jack Epps, de beste uitkiezen. De auteurs krijgen naast een geldprijs de kans om hun werk verfilmd te zien worden door de studio’s van Warner Bros.

Warner Bros krijgt de werken als eerste onder ogen en kan beslissen om tot verfilming over te gaan. Is dat het geval, dan ontvangt de maker 200.000 dollar. Brengt de film in kwestie meer dan 60 miljoen dollar op in de Amerikaanse bioscopen, dan komt daar nog 400.000 dollar bij.

2,7 miljoen dollar prijzengeld
Ziet Warner Bros af van verfilming, dan kan de auteur naar een andere studio stappen. In totaal zal Amazon tegen eind 2011 zo’n 2,7 miljoen dollar aan prijzengeld uitgereikt hebben in verschillende maandelijkse en jaarlijkse competities.

Amateurs die hun werk insturen dragen de rechten voor achttien maanden over aan Amazon. Waarschijnlijk zullen professionele cineasten en scenarioschrijvers het aanbod daarom links laten liggen, schrijft The Los Angeles Times.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business