Nieuws

Twitter verkoopt helft van alle tweets

Microblogdienst Twitter heeft een contract afgesloten met Gnip, een bedrijf dat openbare berichten op sociale netwerken verzamelt en verkoopt aan geïnteresseerden. Kopers mogen de berichten alleen analyseren. Ze opnieuw verspreiden of doorverkopen is verboden.

Gnip biedt drie formules aan: bij een jaarcontract van 360.000 dollar heb je recht op de helft van alle tweets die gedurende dat jaar verzonden worden. Voor 60.000 dollar krijg je 10% van de Twitterberichten.

Duizend tweets per seconde
De laatste formule biedt klanten een realtime-overzicht van alle (re-)tweets waarin een gebruiker vermeld wordt. De prijs hiervan is nog niet bekend. De gehele database met alle berichten blijft in handen van Twitter. Per seconde worden er ongeveer duizend tweets verstuurd.

De directeur van Gnip, Jud Valeski, maakt melding van een zwarte markt voor Twitterberichten. “De grijze zone waarin het mogelijk is om data van Twitter te bemachtigen heeft die markt gevoed”, vertelt hij aan ReadWriteWeb. Dat zal volgens Valeski ook zo blijven, maar zijn bedrijf garandeert 50% van de berichten en legaliteit.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business