Nieuws

Ingebouwde simkaarten in 2012

De GSM Association overweegt om voortaan simkaarten in mobiele apparaten te verwerken en deze op afstand te laten activeren.

Eind vorige maand berichtte de technologieblog GigaOM dat Apple overweegt om zijn toekomstige smartphones uit te rusten met een simkaart die in het moederbord is geïntegreerd. De GSM Association, een overkoepelend orgaan van de telecomsector, ziet dit ook wel zitten blijkt nu.

Evolutie is logisch
“De traditionele simkaart was een belangrijke vernieuwing in de mobiele telefonie. Deze is veilig, kan contactgegevens opslaan en is makkelijk uitwisselbaar. Nu de industrie steeds meer mobiele apparaten met het internet verbindt, ligt implementatie van de simkaart voor de hand”, verklaart Rob Conway, voorzitter van de GSM Association, aan Giga OM.

[related_article id=”161563″]

Een geïntegreerde simkaart biedt fabrikanten niet alleen meer flexibiliteit bij het ontwerpen van mobiele telefoons, het kan ook de komst van draadloos breedbandinternet naar onder meer mp3-spelers, navigatietoestellen en camera’s een duwtje in de rug geven.

Van provider veranderen
Omdat de simkaarten van op afstand geactiveerd moeten kunnen worden, wordt het in principe makkelijker om van provider te veranderen. Voor mensen die vaak in het buitenland verblijven is dit een groot pluspunt.

De GSM Association heeft een onderzoeksteam samengesteld dat de mogelijkheden zal onderzoeken en een prototype moet afleveren. Het team bestaat uit technische experts van onder andere AT&T, China Mobile, Deutsche Telekom en andere grote providers. Zij zullen samenwerken met de grootste simkaartfabrikanten.

Het vooronderzoek moet in januari 2011 al rond zijn. De eerste toestellen met een ingebouwde simkaart moeten dan in 2012 in de winkels liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business