Nieuws

G Data TotalCare 2011

Op het eerste oog is de interface van G Data TotalCare 2011 wat druk, maar de indeling is kraakhelder en biedt via neerklapmenu’s en slimme tabbladen snel toegang tot de meest vitale functies. Deze volledige suite installeert razendsnel en zorgt dat je weinig in te stellen hebt.

G Data heeft de bijzondere keuze gemaakt om niet één, maar twee antivirusmotoren te gebruiken: van Avast en van BitDefender.

Deze gecombineerde aanpak werpt zijn vruchten af: TotalCare 2011 scoort uitmuntend bij het actief opmerken en blokkeren van malware. En door de verbeterde cloudtechnologie en gedragsblokkering scoort het ook goed bij het afstoppen van besmettende websites, al moet het hier in Kaspersky en Norton zijn meerderen erkennen.

Niet genoeg ouderlijke controle
G Data heeft voor zijn 2011-lijn geen merkbare verbeteringen doorgevoerd aan de firewall. Vreemd, want we zien dat verschillende netwerkpoorten niet afgeschermd zijn en TotalCare 2011 faalt zelfs op het strengste beschermingsniveau in verschillende lektesten.

Gebruiksvriendelijkheid staat vooraan in TotalCare 2011, maar toch vinden we de ouderlijke controle niet helder en sluitend genoeg. Het instellen van toegestane internettijden is omslachtig, IM-controle ontbreekt, en we kunnen de websiteblokkade eenvoudig omzeilen via de installatie van een obscure webbrowser. De systeemtuner, ten slotte, is een lange takenwaslijst waar beginnende gebruikers niet goed mee uit de voeten kunnen.

Vooral voor krachtige computers
Hoewel TotalCare 2011 geen zware aanslag pleegt op je systeem, zorgt zijn dubbelkoppige bescherming wel voor meer belasting dan andere totaalpakketten. Dat is geen probleem als je een krachtige computer hebt, maar bij een wat oudere laptop zul je het verschil wel degelijk merken.

We zijn nog altijd fan van zijn beschermend vermogen, maar vinden sommige onderdelen van deze suite minder goed uitgewerkt.

G Data TotalCare 2011
Prijs: 59,95 euro per jaar (voor drie 3 pc’s) (december 2010)

PRO: gestroomlijnde en razendsnelle installatie; efficiënte interface; krachtige dubbelkoppige malwarebescherming; weinig interventie nodig.
CONTRA: gebrekkige firewall; systeemtuner overbodig; ouderlijke controle simpel te omzeilen; geen online back-up.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business