Nieuws

Panda Global Protection 2011

Panda heeft Global Protection dit jaar zwart geverfd. Maar qua indeling is er ten opzichte van 2010 weinig veranderd.

Tabbladen bovenin verdelen de hoofdmenu’s, terwijl de deelvensters in overzichtelijke kolommen worden gepresenteerd. Een functioneel geheel, dat echter onze computer meer vertraagt dan andere vergelijkbare suites.

De makers van Global Protection 2011 hebben bliksemsnelle, waterdichte malwarebescherming ingebouwd, die onze testvirussen al blokkeert nog voor we met onze ogen kunnen knipperen. Uit de testresultaten blijkt dat Panda meer dan tachtig procent van de besmette websites afstopt, al scoren sommige suites nog beter.

[related_article id=”161920″]

Lamme firewall
Op het eerste gezicht lijkt ook de firewall van Global Protection 2011 prima te werken. Met online poortscanners en kwetsbaarheidszoekers weten we geen deuk in het pantser te krijgen. Het is echter eenvoudig om de firewall handmatig uit te schakelen, een tactiek die veel malwareschrijvers gebruiken om het systeem te kunnen infiltreren. Andere firewalls laten zich niet zomaar het zwijgen opleggen.

Omdat we dit jaar onze tests uitvoeren met notebooks, is Panda’s wifiscanner meer dan welkom. Die is echter overijverig en slaat aan op elke netwerkverbinding, ook in ons thuisnetwerk. Er is geen optie voor het ineens weigeren van alle inkomende netwerken en de pop-ups kunnen afschrikwekkend zijn voor onervaren gebruikers.

Te vroeg uitgebracht?
De spamfilter en oudercontrole, toch belangrijke redenen om een totaalsuite te kopen, vinden we haastwerk. Bij laatstgenoemde kunnen we geen uurroosters of chatcontrole instellen. Omdat de systeemtuner alleen het hoogstnodige biedt, vragen we ons af waarom we meer betalen dan bij andere suites.

Panda Global Protection 2011
Prijs: 73,95 euro per jaar (voor drie pc’s) (december 2010)

PRO: netwerkbeheer op afstand; eenvoudig instelbare, lokale back-up; sterke malwarebescherming; vaccinatie USB-sticks.
CONTRA: langdurige scantijden; veel extra functionaliteit voelt onafgewerkt aan; firewall eenvoudig te verschalken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business