Nieuws

Panda Cloud Antivirus

Ondanks zijn spaarzame instellingen heeft Panda Cloud Antivirus de beste bescherming in huis van alle gratis beveiligers.

Omdat Cloud Antivirus zwaar leunt op het internet, is de installatie in een vloek en een zucht gebeurd. Cloud Antivirus gebruikt desondanks een kleine lokale database om lokale dreigingen de baas te kunnen. Verrassend is dan ook dat Avast Free ons testsysteem nog net iets minder zwaar belast. De interface van Cloud Antivirus kan bijna niet eenvoudiger.

De scanknop domineert alles, gevolgd door de felgekleurde statusknop. Verder vinden we alleen nog symbolen voor een statusrapport en quarantainekluis. In de instellingen valt weinig te beleven voor ervaren gebruikers, al is het wel mogelijk de heuristische scan in en uit te schakelen of een proxyserver in te stellen.

Voor het automatisch scannen van USB-sticks zul je echter de Pro-versie moeten aanschaffen (29,95 euro).

Lichte maar uitstekende scanner
Panda Cloud Antivirus is en blijft uitstekend in het afstoppen van online dreigingen, wat ook blijkt uit onze vergelijkende malwaretest. De lichte scanner scoort even goed bij het herkennen en blokkeren van besmette websites als alle andere gratis scanners, maar blinkt uit bij het realtime blokkeren van de nieuwste malware. Hij maakt onze Spycar- en Eicar-testsamples genadeloos onschadelijk.

Een punt van kritiek blijft dat Panda slecht is in het opruimen van malwareresten. Wie meer controle wil, kijkt liefst elders. Maar met zijn uitstekende scores en lichte belasting schopt Panda Cloud Antivirus het tot onze favoriete gratis virusscanner.

Panda Cloud Antivirus 1.1
Prijs: gratis (december 2010)

PRO: lichte belasting; doodsimpele interface; uitstekende realtime malwaredetectie; nauwelijks interactie nodig.
CONTRA: slordig bij verwijdering; weinig instelbaarheid; USB-vaccinatie alleen voor betalende gebruikers; scant langzaam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business