Nieuws

16 beveiligingssuites getest

Je hoeft tegenwoordig de deur niet meer uit om beroofd te worden. Dat kan namelijk ook al in het comfort van je huiskamer gebeuren, op je pc.

Het aanklikken van de verkeerde link in een Google-zoekresultaat of het downloaden van een valse Adobe-plug-in voor het bekijken van een videoclip is al genoeg om je een paar honderd euro armer te maken.

Met een beetje gezond verstand kwam je normaal al een heel eind. Maar met de snel groeiende online criminaliteit wordt het steeds lastiger om virussen van je computer af te houden.

En omdat mensen steeds meer tijd doorbrengen op sociale netwerken, persoonlijke gegevens opslaan in hun inbox en documenten over het web sturen naar vrienden en collega’s, zijn er steeds meer manieren om via je computer een weg te vinden naar je best beschermde persoonlijke en financiële gegevens.

Steeds groeiende pakketten
Om het risico zo klein mogelijk te maken dat je in een van de vele valstrikken die online voor je gezet zijn trapt, is een complete antivirussuite de beste keuze. Elk jaar weer breiden deze pakketten hun expertise uit, met wificontrole, systeemschoonmakers, wachtwoordbeheerders, ouderlijke controle en privacybescherming.

In dit antivirusdossier vergelijken we daarom de twaalf uitgebreidste programma’s die de beveiligers in huis hebben. Omdat niet iedereen evenveel afweet van computerbeveiliging, hebben we een onderscheid gemaakt tussen pakketten voor beginners, experts en ten slotte de familiesuites. Dit onderscheid is verre van bindend, maar heeft meer te maken met de toegankelijkheid en presentatie van de suites.

Ook gratis programma’s
Daarnaast hebben we vier gratis scanners naast elkaar gezet om te zien wat zij te bieden hebben. Zij hebben weliswaar geen firewall of andere aanvullende verdediging aan boord, maar kunnen je wel degelijk beschermen tegen de meest acute dreigingen.

Bovendien hebben we een aantal gratis programma’s toegevoegd die je kunnen helpen bij het analyseren en verwijderen van de meest hardnekkige dreigingen.

Welke vorm van beveiliging je ook kiest, blijf vooral je gezonde verstand gebruiken. Geen verdediging is afdoende als je zelf de achterdeur laat openstaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business