Nieuws

Foxconn krikt productie iPad op

De nieuwe Chinese vestiging van Foxconn breidt haar iPad-productie uit om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag voor de feestdagen.

Momenteel wordt de meerderheid van de Apple-tablets geproduceerd in de beruchte Foxconn-vestiging in Shenzhen. Die fabriek spuwt maandelijks zo’n 2,5 miljoen iPads uit, afhankelijk van de beschikbaarheid van onderdelen.

Fabriek in Chengdu
Sinds kort worden ook in de nieuwe vestiging in Chengdu iPads gefabriceerd. Weliswaar ontkent de Taiwanese elektronicagigant dat er iPads gemaakt zullen worden in Chengdu. Maar leveranciers van onderdelen voor de Apple-tablet beweren het tegendeel tegenover DigiTimes.

[related_article id=”158256″]

Deze maand zou de eerste iPad van de band zijn gerold in Chengdu. De productielijn is goed voor ongeveer tienduizend exemplaren per dag, maar dat moet in de nabije toekomst hoger komen te liggen.

40 miljoen iPads per jaar
Volgens de bronnen wil Foxconn er in totaal vijftig productielijnen installeren, die op jaarbasis veertig miljoen iPads kunnen afleveren. Foxconn was niet bereikbaar voor commentaar, meldt DigiTimes.

In het laatste kwartaal van dit jaar worden zeven miljoen iPads gemaakt. Daarmee komt de productie in het eerste levensjaar van de tablet van Apple op vijftien miljoen exemplaren te liggen.

iPad 2
De opvolger van de iPad zou volgens DigiTimes in het eerste kwartaal van 2011 in productie moeten gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business