Nieuws

Sony zoekt vervanger voor directeur

Nieuwsdienst Bloomberg bericht dat Sony op zoek is naar een vervanger voor topman Howard Stringer.

De strijd gaat volgens de anonieme bron tussen Kazuo Hirai van de videospelafdeling en Hiroshi Yoshioka, hoofd van televisies en aanverwanten, videocamera’s en de chipafdeling.

Stringer is in eerste instantie op zoek naar een rechterhand. De 68-jarige Brit reist sinds 2005 heen en weer tussen Sony’s hoofdkantoren in New York en Tokio, de filmafdeling in Los Angeles en zijn thuisbasis Londen. In 2013 zou hij met pensioen willen gaan.

Slechte cijfers
Wie de opvolger ook wordt, hij zal serieus aan de bak moeten. In de vijf jaar dat Stringer aan het hoofd stond, is het aandeel met ongeveer een kwart in waarde gedaald.

Op de markt van draagbare mediaspelers moest Sony het hoofd buigen voor Apple, op de televisiemarkt voor Samsung. En de Wii-spelconsole van Nintendo deed het stukken beter dan de veel duurdere PlayStation 3.

De keuze van de industrie voor blu-ray spreekt dan weer in Stringers voordeel. In 2008 haalde hij met Sony een recordinkomen voor het huidige decennium door de sterke verkoop van de Vaio-computerlijn en compacte digitale camera’s.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business