Nieuws

Citymesh maakt naam door olieramp BP

Met een kapitaalinjectie van 1 miljoen euro wil het jonge Vlaamse internetbedrijf Citymesh internationaal meespelen.

"In 2006 waren we nog studenten, nu zijn we een bedrijf dat meegeholpen heeft het olielek van BP in de Golf van Mexico te dichten", zegt Mitch De Geest, de gedelegeerd bestuurder van het internetbedrijf. Gisteren maakte de Bruggeling bekend dat zijn onderneming een kapitaalverhoging met 1 miljoen euro doorvoert, met de bedoeling meer buitenlandse activiteiten te ontwikkelen.

Oliewinning
Citymesh is gespecialiseerd in draadloze communicatie via het internet. Voor tal van stadsdiensten ontwikkelde het interessante applicaties. Met de extra financiële middelen gaat het jonge bedrijf die activiteit verder ontwikkelen. Maar de hoofdmoot van het bedrag investeert de onderneming in haar internationale dienstverlening voor olie- en gasontginning. Die is momenteel ondergebracht in de Amerikaanse dochteronderneming Rigmesh.

"Een enorm succes", zegt De Geest over de onderaanneming. Rigmesh zorgt voor draadloze breedbandcommunicatie tussen boorplatformen, omliggende schepen en het vasteland. Toen in april dit jaar het olieplatform van BP in de Golf van Mexico ontplofte, streamde de firma wereldwijd de videobeelden van het lek.

De rest van het artikel kun je lezen op De Standaard Online.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business