Nieuws

Wikileaks verdwijnt achter Chinese firewall

Chinese internetgebruikers kunnen sinds maandag de pagina’s waarop Wikileaks meer dan 250.000 geheime documenten van de Amerikaanse ambassades publiceert niet meer bereiken.

Ook de binnenlandse berichtgeving over de inhoud van de memo’s wordt geblokkeerd. Het enige nieuws over de actie van Wikileaks dat op het Chinese internet te lezen valt, gaat over de reactie van de Amerikanen op de publicatie. Dat schrijft PCWorld.

Aanvallen op Google
De ban kwam er omdat China in de gelekte memo’s gelinkt wordt aan de aanvallen op Google eind 2009. Een betrouwbare Chinese bron zou de Amerikaanse ambassade in Peking verteld hebben dat de overheid de aanvallen had bevolen. Dit bevestigt de bestaande vermoedens.

“Het hacken van Google was onderdeel van een gecoördineerde campagne van de overheid”, schreef the New York Times afgelopen weekend. De Chinese overheid zou sinds 2002 beveiligingsexperts en hackers in dienst hebben om Amerikaanse bedrijven waaronder Google, de Amerikaanse overheid en hun westerse bondgenoten, en de dalai lama aan te vallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business