Android, het mobiele besturingssysteem van Google, haalt volgend jaar de huidige marktleider Symbian al in. Dit voorspelt Digitimes.com, terwijl het er vier maanden geleden nog heel anders uitzag. Toen verwachtte het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner dat Android pas in 2014 marktleider zou worden. Dan zou het een marktaandeel van 29,6 procent veroveren. Digitimes denkt daarentegen dat […]


Android, het mobiele besturingssysteem van Google, haalt volgend jaar de huidige marktleider Symbian al in.

Dit voorspelt Digitimes.com, terwijl het er vier maanden geleden nog heel anders uitzag. Toen verwachtte het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner dat Android pas in 2014 marktleider zou worden. Dan zou het een marktaandeel van 29,6 procent veroveren.

Digitimes denkt daarentegen dat het platform in 2011 al een marktaandeel van 29,7 procent bereikt. Symbian, het besturingssysteem voor smartphones van Nokia, zakt dan naar 28 procent.


[related_article id=”158901″]

Dit jaar eindigt Android met een marktaandeel van 20,8 procent. Symbian stelt het met een afnemend aandeel van 35,5 procent. Voor Android betekent dit een sprong van de vijfde naar de tweede plaats in slechts één jaar tijd.

Ook iOs en BlackBerry zakken
iOs van Apple en BlackBerry zakken van 16,8 en 17,5 procent in 2010 naar respectievelijk 16,7 en 14 procent in 2011. Naar verwachting bereikt Windows Phone volgend jaar een marktaandeel van 5,1 procent.