Nieuws

KPN test LTE-techniek

Vanaf februari 2011 voert KPN testen uit met LTE, de toekomstige standaard voor mobiele communicatie. Dit meldt de telecomaanbieder zelf.

LTE (afkorting van long term evolution) is de opvolger van het huidige GSM en UMTS/HSPA. De techniek zal gebruikt worden bij 4G-netwerken en maakt downloadnsnelheden tot 100 Mbps mogelijk, en upload tot 40 Mbps.

Met zulke snelheden wordt het mogelijk om films te streamen via een smartphone of laptop, en is downloaden niet meer nodig. Ook intensief datatransport wordt mobieler, wat nieuwe perspectieven biedt voor tijds- en plaatsonafhankelijk werken.

[related_article id=”161563″]

De test wordt, in samenwerking met Nokia Siemens Networks, uitgevoerd in een gebied van twintig vierkante kilometer in Den Haag en Voorburg. Het is doel is technische mogelijkheden doorgronden. De proef zal tot september 2011 duren. Daarna volgt een gebruikerstest.

Lancering duurt nog paar jaar
KPN is de eerste operator in Nederland die LTE op deze schaal test.

Wanneer het bedrijf LTE grootschalig op de markt lanceert, is nog onbekend. Het hangt af van diverse factoren zoals een voldoende aantal apparaten die LTE ondersteunen en genoeg nieuwe toepassingen die de hoge snelheden van LTE behoeven, zodat de consumentenvraag naar de techniek toeneemt. KPN verwacht dat dit nog een paar jaar duurt.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business