Nieuws

Flash Player 10.2 ontlast CPU bijna helemaal

Multimediagigant Adobe brengt een bètaversie van Flash Player 10.2 uit, met volledige hardwareversnelling voor Flashvideo’s. Volgens het bedrijf wordt de CPU van je pc hierdoor nog amper belast.

De huidige versie van de bekende speler maakt al langer gebruik van die acceleratie, maar niet optimaal. Adobe maakt die versnelling nu volledig met de Stage Video-API. Dit stukje code bekommert zich om kleurconversie, het schalen van video en blitting, het verschuiven van videovensters over het scherm. Ook het afspelen van video met daaroverheen interactieve elementen loopt nu vlotter.

35% sneller
Adobe demonstreerde de nieuwe technologie onlangs tijdens de jaarlijkse MAX-conferentie. Daar werd de nieuwe Flash Player en zijn hardwareversnelling onder andere getoond op een MacBook Air. De Stage Video-API wordt al door Google TV gebruikt om 1.080p-video’s af te spelen.

[related_article id=”152275″]

Deze bètaversie van Flash Player maakt tevens gebruik van de grafischekaartondersteuning in Internet Explorer 9. Tom Nguyen, Adobes productmanager Flash Platform Runtimes, zegt dat de browser 35 procent sneller reageert bij pagina’s met Flashinhoud.

Installatie en demonstratie
En er is nog meer goed nieuws: door het ontlasten van de CPU daalt ook het energieverbruik. Daarnaast is het mogelijk om, bij het gebruik van meerdere monitoren, de video te maximaliseren op een scherm en verder te werken op het andere.

Ten slotte verbetert Adobe het weergeven van tekst op subpixelniveau, zodat Chinese en Japanse tekens nu beter en duidelijker leesbaar zijn.

Je kan de bèta van Flash Player 10.2 hier downloaden en installeren. Hou er wel rekening mee dat deze update de previewversie van Flash Player Square – met 64-bitondersteuning – niet vervangt. Adobe heeft wel een programma om de nieuwe bèta desgewenst weer te verwijderen.

Na de installatie kun je de nieuwe Flash Player uittesten door deze demovideo’s te bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business