Nieuws

Google lanceert eBooks

Google lanceert eBooks, zijn webwinkel voor digitale boeken. Het aanbod telt meer dan drie miljoen titels.

In tegenstelling tot wat verwacht werd, heet de dienst niet Google Editions, maar Google eBooks. Dankzij de ingebakken Web Reader kunnen gebruikers boeken kopen, opslaan en lezen in de cloud. Dit betekent dat je boeken opent zoals je een bericht in Gmail zou openen.

Vooralsnog is de dienst alleen in de Verenigde Staten toegankelijk. In 2011 opent deze echter ook in Europa. Wel kan iedereen internationaal nu al meer dan drie miljoen gratis boeken downloaden. Volgens de zoekgigant is dit de grootste collectie ter wereld.

[related_article id=”158901″]

Compatibel
De gedownloade boeken zijn te lezen op heel wat e-lezers, smartphones en tablets. Wie meerdere titels koopt, kan deze bundelen in een online bibliotheek die gekoppeld is aan zijn Google-account. Voor de iOS- en Android-apparaten bestaat er een speciale applicatie die bijhoudt waar de lezer is gebleven en die e-boeken synchroniseert.

Het aanbod van de internetreus is overigens niet alleen te raadplegen via zijn winkel, maar ook bij onafhankelijke aanbieders, zoals Bol.com en het Amerikaanse Alibris.

De lancering van eBooks betekent extra concurrentie voor Amazon en Apple. Het grote verschil is dat aangekochte boeken via Google op de servers van het technologiebedrijf blijven staan.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business