Nieuws

OnLive streamt Windows 7 naar tablets

OnLive breidt zijn streamingdienst uit met een virtuele Windows 7-pc voor de iPad en tabletcomputers met Android.

Steve Perlman, oprichter en directeur van OnLive, lichtte gisteren de nieuwe strategie van zijn bedrijf bij tijdens de Dive into Mobile-conferentie van techblog All Things D. Naast games willen de Amerikanen de volledige functionaliteit van Windows 7 naar tablets brengen.

Hierdoor wordt het mogelijk om websites met Flashinhoud te bekijken op een iPad of video in Apples Quicktimeformaat op een Androidtablet. Perlman demonstreerde dit op beide toestellen. Nog indrukwekkender was de demo van de 3D-beeldbewerkingssoftware Maya.

[related_article id=”158662″]

3D-beeldwerking
Dit zware Windowsprogramma, dat op de servers van OnLive zo’n tachtig kilometer verder draaide, werd met aanraakcommando’s aangestuurd op een iPad. Op hetzelfde moment kon een medewerker de handelingen volgen via een videostream op een Galaxy Tab van Samsung. Even later werden de rollen omgedraaid.

Samenwerken in een programma kan in de bètaversie van de dienst nog niet. Volgens de topman vertoont de dienst geen merkbare vertraging indien de breedbandgebruiker zich in een straal van 2.400 kilometer van een van OnLives datacenters bevindt. Een van de eerste datacenters in Europa wordt bij Belgacom in Brussel ondergebracht.

Vertraging minder erg dan bij games
Programma’s die opereren in de cloud zijn bovendien minder gevoelig voor lag dan bij games. “Waar in een schietspel een fractie van een seconde het verschil tussen leven en dood kan betekenen, is een lichte vertraging bij een virtuele computer minder erg”, argumenteert Perlman. Windowsprogramma’s moeten wel een touchinterface krijgen om op een tablet gebruikt te kunnen worden.

Wanneer de toepassing beschikbaar wordt voor het grote publiek, kan hij nog niet kwijt. Wel is het vanaf nu mogelijk om met een iPad in realtime mee te volgen hoe anderen een videospel spelen via OnLive. Die applicatie ligt nu in de Amerikaanse App Store. Op termijn moet gamen op tablets ook mogelijk worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business