Nieuws

Na Zwitserse bank ook MasterCard.com onderuit

Aanhangers van Wikileaks zijn erin geslaagd om zowel de site van een Zwitserse bank als de website van MasterCard onderuit te halen met een cyberaanval. De actie is uit wraak voor de arrestatie van Wikileaks-topman Julian Assange.

Operation Payback. Dat is de naam van de groep anonieme internetgebruikers die cyberaanvallen uitvoert als vergelding voor de aanvallen op klokkenluiderssite Wikileaks en zijn oprichter Julian Assange.

Wikileaks wordt financieel gesteund door giften van de internetgemeenschap. Via de site was het mogelijk om op verschillende manieren geld over te maken aan Wikileaks en het Julian Assange-verdedigingsfonds. Tot eerder deze week, toen zowel PayPal als MasterCard het onmogelijk maakte om via zijn diensten betalingen over te maken aan de “illegale organisatie” Wikileaks. Ook de Zwitserse bank van Wikileaks-oprichter Assange blokkeerde plotsklaps de rekening, zogezegd vanwege een administratieve fout.

En dat is niet naar de zin van heel wat ‘hacktivists’ (een samentrekking van hacker en activist) die hun krachten bundelden voor Operation Payback. De actie richt haar pijlen op iedereen die “antivrijheidsgezind” is. Enkele dagen geleden werd de Zwitsere bank van Assange onderuitgehaald door een DDoS-aanval, en vandaag is MasterCard.com het nieuwste slachtoffer van Operation Payback.

De site is al enkele uren onbereikbaar, en op Twitter eiste de groep de aanslag op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business