Nieuws

Tumblr meer dan 24 uur offline

Het aan populariteit winnende blogplatform Tumblr was sinds maandagmorgen meer dan 24 uur lang niet bereikbaar. In een blogpost vertelt oprichter David Karp dat er tijdens de geplande onderhoudswerkzaamheden een probleem onstond met een kritieke cluster van databases.

“Hierdoor ging ons hele netwerk plat, maar we hebben er alles aan gedaan om de databases te herstellen en jullie blogs weer beschikbaar te maken. We zijn er ons ook van bewust dat er te veel problemen voorkomen de laatste tijd en dat is onaanvaardbaar.” Aldus Karp.

De 24-jarige Karp richtte Tumblr in 2007 op en het platform kende sinds deze zomer een grote groei. Per maand worden er zo’n 1,5 miljard pagina’s bekeken en dagelijks komen er dertigduizend nieuwe gebruikers bij. Het team bestaat uit slechts zestien werknemers.

Je kan Tumblr het best omschrijven als een kruising tussen Facebook en Twitter. Je kunt er net als op Facebook boodschappen, links, video’s en foto’s op kwijt, maar je hebt meer controle over de lay-out van je pagina en kunt andere blogs volgen, net als bij Twitter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business