Nieuws

Zuckerberg schenkt helft fortuin weg

Facebookmiljardair Mark Zuckerberg is de slechtste nog niet. Hij gaat de helft van zijn fortuin afstaan aan goede doelen.

Het vermogen van Zuckerberg, met 26 jaar ’s werelds jongste selfmade miljardair, wordt door het zakelijke weekblad Forbes op 6,9 miljard dollar geschat. Hij stapt mee in het Giving Pledge-initiatief dat deze zomer door Microsoftgigant Bill Gates en Warren Buffett werd gelanceerd.

George Lucas en co.
Leden van de organisatie, die nu vijftig Amerikaanse miljardairs telt, verbinden zich ertoe om de helft van hun fortuin aan (groene) liefdadigheidsprojecten te schenken. Zuckerberg vindt er onder meer regisseur George Lucas, burgemeester Michael Bloomberg van New York en Oracle-oprichter Larry Ellison terug.

Samen met de Facebook-topman worden nog vijftien andere miljardairs tot het exclusieve clubje toegelaten. Het imago van Zuckerberg krijgt hierdoor een flinke opsteker. In The Social Network, de gelauwerde film over het ontstaan van Facebook, wordt hij afgeschilderd als een machtsbeluste geldwolf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business