Nieuws

Emporia Elegance

Zeg nooit zomaar omatelefoon tegen de senioren-gsm’s van Emporia. Ook deze Elegance ziet er behoorlijk gelikt uit.

De grote knoppen en dito belettering verraden dat dit geen gewone telefoon is, maar verder is dit een toestel waar ook de zogenaamde oudere jongeren zonder schaamte mee over straat kunnen lopen. Boven het toetsenbord loopt een fraaie aluminium strook die drie tweewegstoetsen herbergt.

Daarmee blader je door de menu’s, beantwoord je je telefoon en beëindig je gesprekken. Die twee laatste knoppen, voorzien van respectievelijk een groen en een rood streepje, voelen wel iets minder responsief aan dan de andere.

Knoppengalerij
Aan de zijkanten van de telefoon staan nog knopjes om onder andere het volume te regelen en rechtstreeks naar de berichtenmap te gaan. Met twee schuifschakelaars kan je de toetsen blokkeren en het alarm inschakelen. Handig, want zo zie je in één oogopslag of je wekker aanstaat.

Ook leuk: een aparte knop om het ingebouwde ledlampje mee te doen branden, zodat je makkelijk je sleutels kan terugvinden in het donker, of je gebit.

Leestwijfels
Ik gaf het toestel even in bruikleen aan een anonieme dame die zichzelf graag als oudere jongere bestempelt. Zij blijft wat in dubio over de grote letters in de menu’s. Die komen de leesbaarheid wel ten goede, maar hebben als nadeel dat de meeste woorden niet op het scherm passen.

Ze komen wel voorbijgescrold, maar dat gaat zo langzaam dat het snel vervelend wordt. Met de belkwaliteit zit het wel goed, maar dat mag ook wel voor die prijs.

emporiaELEGANCE
Prijs: 119 euro (december 2010)

PRO: grote toetsen, fraai uiterlijk.
CONTRA: tekst komt heel traag voorbij, niet goedkoop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business