Nieuws

Mac App Store klaar op 6 januari

Vanaf 6 januari wordt de applicatiewinkel voor Mac OS X-gebruikers beschikbaar in 90 landen, waaronder ook België en Nederland. Dat laat Apple weten in een mededeling.

De Mac App Store, die al eerder werd aangekondigd, zal net zoals zijn iOS-evenknie applicaties aanbieden - gratis en betalend – in verschillende categorieën zoals onderwijs, games, design, lifestyle en productiviteit.

"De App Store heeft een ware revolutie ontketend op het gebied van applicaties voor mobiele toestellen", zegt Applebaas Steve Jobs. "Met de gebruiksvriendelijke Mac App Store hopen we hetzelfde effect te bereiken voor computerapps.”

Eén druk op de knop
Net zoals bij de mobiele applicatiewinkel kan je in de Macversie programma’s installeren met een druk op de knop. Gebruikers van Mac OS X Snow Leopard kunnen de Mac App Storen gratis downloaden.

[related_article id=”158256″]

Ook het inkomstenmodel is hetzelfde als bij de andere App Store: Apple houdt 30 procent van de inkomsten bij, de rest gaat naar de ontwikkelaar. Wie interesse heeft om apps te ontwikkelen voor de Mac App Store, kan zich voor 99 dollar per jaar inschrijven op het Mac Developer Program.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business