Nieuws

AVG Free 2011

AVG Free 2011, eigenlijk gewoon AVG Free 10, was net te laat voor onze vergelijkende antimalwaretest. We nemen deze vernieuwde populaire scanner alsnog onder de loep.

AVG heeft kleine, doeltreffende verbeteringen aan de interface doorgevoerd die gebruikers zullen waarderen. Donkere kleuren en een nieuwe slimme scan moeten helpen met betere prestaties en snellere navigatie. De installatie is teruggebracht van dertien naar vijf schermen, al vinden we dat nog altijd overbodig zwaar. Wel merken we dat de vernieuwde scanner ons systeem minder vertraagt dan AVG Free 9.

Zeer opdringerig
We zijn niet gecharmeerd van de opdringerigheid waarmee AVG zijn betaalde product aan ons wil slijten. Naast de standaard banners moet je tijdens de installatie goed opletten dat je geen trialversie installeert. Installeer je ook de LinkScanner-browserwerkbalk, dan scant AVG je Facebook- en MySpace-links automatisch, maar het voegt dan wel een lelijke promotietekst toe in de boodschappen.

AVG Free 2011 scoort erg goed in recente onafhankelijke virustests. We ondervinden zelf dat het uitstekend is in het verwijderen van infecties. Vergeleken met andere gratis producten als Panda Cloud Antivirus is het echter minder goed in het herkennen en afstoppen van malwareaanvallen. En hoewel de LinkScanner-werkbalk goed reageert op websites met besmettende code, slaat het nauwelijks aan bij phishingsites.

Er zijn extra’s, zoals een systeemschrobber en identiteitsbescherming, maar die kun je maar tijdelijk gratis gebruiken. Al met al heeft AVG een gestroomlijnder en beter product afgeleverd, maar onze voorkeur gaat nog steeds uit naar Panda Cloud Antivirus of Avast Free Antivirus.

AVG Free 2011
Prijs: gratis (januari 2011)

PRO: razendsnelle virusscan; bepaal zelf hoeveel systeemdruk AVG uitoefent; veel opties; verwijdert malware vakkundig.
CONTRA: veel nieuwe functies blijken probeerversies; opdringerige reclame; slechte antiphishing; teleurstellende malwareverdediging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business