Nieuws

‘Windows komt naar ARM-tablets’

Volgens nieuwsdienst Bloomberg zal Microsoft tijdens de CES-beurs een Windows-versie voorstellen die geschikt is voor de ARM-chips die vaak in tablets worden gebruikt.

Het zou de eerste keer zijn dat Microsoft afstapt van de X86-processorinstructieset van Intel voor een volwaardige Windowsversie. Windows Mobile en het recente Windows Phone 7 werken wel al met ARM-processors.

Die zijn te vinden in de meeste smartphones en tablets, waaronder ook de iPad. De belangrijkste fabrikanten zijn Qualcomm, Texas Instruments en Samsung. ARM-chips zijn zuiniger en dus beter geschikt voor gebruik in mobiele apparaten.

[related_article id=”161452″]

De nieuwe Windows zal voorgesteld worden tijdens de Consumer Electronics Show, die volgende maand in Las Vegas plaatsvindt. Dat vertelden twee bronnen, die anoniem willen blijven omdat de plannen vertrouwelijk zijn, aan Bloomberg.

Volgens diezelfde bronnen zal het besturingssysteem zowel ARM-, Intel- als AMD-processors ondersteunen. Eerder deed ook het gerucht de ronde dat Microsoft een tablet met Windows 8 zou voorstellen tijdens de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business