Nieuws

Apple aangeklaagd voor codecs

Alcatel-Lucent heeft een klacht ingediend tegen Apple, Canon, LG en TiVo wegens het gebruik van gepatenteerde videocodecs.

Volgens de Multimedia Patent Trust, de patentafdeling van Alcatel-Lucent, maakt vrijwel alle hardware en videosoftware van Apple gebruik van videocompressie waarvan de rechten aan Alcatel-Lucent toebehoren in de vorm van vier patenten.

64 smartphones
Ook Canon zou in enkele fototoestellen en videocamera’s de gepatenteerde technologie gebruikt hebben. TiVo deed volgens Alcatel-Lucent hetzelfde met zijn digitale videorecorders en LG gaat eveneens in de fout met 64 smartphones.

[related_article id=”158256″]

Daarbij horen ook enkele recente smartphones zoals de op Android gebaseerde Optimus-lijn. De toestellen die LG op de markt heeft met Windows Phone 7 zouden geen inbreuk op de patenten maken. Volgens Electronista heeft Microsoft na een gelijkaardige aanklacht de plooien met Alcatel-Lucent glad gestreken.

De technologieblog stelt dat het twijfelachtig is of het ooit tot een veroordeling komt, omdat twee van de vier aangehaalde patenten al vervallen zouden zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business