Nieuws

Telenet hoeft vierde gsm-licentie niet

Telenet gaat niet op de vierde 3G-licentie bieden indien het openstellen van de kabel doorgaat. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

“Onder de gegeven omstandigheden, waarin een extreem regulatoir kader (uniek in de wereld) wordt voorgesteld en de daarmee gepaard gaande onzekerheden, is Telenet zeker niet meer in staat om zich kandidaat te stellen voor de vierde mobiele licentie”, dreigt de telecomprovider.

Vandaag raakte bekend dat de mobiele operatoren (Proximus, Base en Mobistar) er in april of mei een nieuwe concurrent bij krijgen. Met de aankoop van de vierde 3G-licentie zou Telenet zijn telecomaanbod kunnen vervolledigen.

[related_article id=”158455″]

Begin deze week publiceerde het BIPT een ontwerpbesluit waarin het aanraadt om het kabelnetwerk van Telenet open te stellen voor concurrenten. Dat zou voor Telenet het verlies van zijn monopolie betekenen.

Ook geen uitbouw DVB-T
Daarom dreigt het er in de mededeling ook mee, naast uit de 3G-veiling te stappen, om de uitbouw van het DVB-T-netwerk te staken. Telenet heeft een overeenkomst met het Norkring, de technische partner van de VRT, om digitale televisie via de ether aan te bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business