Nieuws

NirLauncher 1.10.12

Heb je een antivirustool in de aanslag, dan trekt die ongetwijfeld aan de alarmbel wanneer je NirLauncher wil downloaden. Deze verzamelbox bevat namelijk ruim honderd uiteenlopende systeemtools, waarvan sommige als ‘hackermateriaal’ worden beschouwd.

NirLauncher is een indrukwekkende en over het algemeen erg degelijke collectie van allerlei freewaretools voor Windows. Extra handig is dat de programma’s draagbaar zijn: ze vereisen dus geen (echte) installatie en ze laten zich dus ook vanaf een USB-stick uitvoeren. Wijzigingen in de configuratie van een of meer tools worden bijgehouden in een .cfg-bestand.

Een compleet overzicht geven van alle tools binnen deze ruimte is onmogelijk. De auteur, Nir Sofer, maakt het de gebruiker alvast wat makkelijker door de tooltjes in twaalf categorieën/tabbladen op te delen. Dat gaat van Password Recovery en Network Monitoring via Desktop- en Outlook Office-utilities tot internetgerelateerde tools en programmeerhulpjes.

[download_file]

Meer uitleg en paramaters
Elk item bevat tevens een aanklikbare URL die je meteen naar de webpagina van die tool voert. Hier kan je dan terecht voor extra feedback, en heel vaak hoort daar ook een overzicht van de mogelijke parameters bij.

Alle tools laten zich vanuit het centrale hoofdvenster opstarten. In principe volstaat een dubbelklik, maar sommige tools functioneren slechts goed als je die (via een rechtermuisklik) als Administrator uitvoert. Verder kan je via de optie Advanced Run allerlei parameters aan een tool meegeven.

Kortom, voor veel gelegenheden (en vooral ook voor iets gevorderde gebruikers) een onmisbare gereedschapskist.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business