Nieuws

Dubbelklikken op smartphone is verboden

Dubbelklikken met een smartphone is verboden. Een Amerikaans bedrijf beweert er een patent op te hebben en klaagt de grootste telefoonfabrikanten aan.

Naast Apple moeten Nokia, Samsung, HTC en LG eraan geloven. Het patent waarop het via Google onvindbare bedrijf Hopewell Culture & Design zich beroept, zou ook geschonden worden door software van Adobe, Opera en Quick Office.

Optiemenu
Het bedrijf bezit niet de rechten over in het wilde weg met je muis klikken, maar meer specifiek over dubbelklikken op een item dat al geselecteerd is om extra opties weer te geven. De patentaanvraag uit 2002 werd in 2007 goedgekeurd. Anderen mogen die functionaliteit dus niet meer inbouwen, vindt het bedrijf. Dat meldt de gespecialiseerde blog FOSS Patents.

[related_article id=”158256″]

Uit het document, dat in onder meer in 400 woorden beschrijft wat een muis is en hoe je er mee kan klikken, blijkt niet duidelijk waarop het bedrijf zich heeft gebaseerd om een aanklacht in te dienen. Er wordt slechts in een bijzin vermeld dat de beschrijving ook opgaat voor aanraakgevoelige schermen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business