Nieuws

Acer Stream

Acer stort zich moedig in de bloeddorstige arena van de high-end multimediatelefoons. Maar de Stream komt tekort om echt een topper genoemd te kunnen worden.

De Stream is een fors uitgevallen smartphone met een kraakhelder amoledscherm, die niet zo solide aanvoelt als vergelijkbare toestellen. De bedieningsknoppen aan de zijkant zijn te dun uitgevallen. Onder het scherm vinden we een fysieke thuistoets en drie aanraakknoppen voor overige functies.

Log en pijnlijk
Acer heeft nog eens drie fysieke toetsen onderaan toegevoegd voor medianavigatie. Die maken de Stream echter aan de logge kant. De harde buitenrand zorgt na langere telefoongesprekken bovendien voor pijn aan het oor.

Acer heeft ervoor gekozen om de Android-interface grondiger te verbouwen dan gebruikelijk. Onder aan het hoofdscherm vind je, een beetje als bij BlackBerry, acht favoriete applicaties, met daarboven een dunne balk voor mails en de verbindingsstatus. We hebben liever het onopvallende meldingenpaneel van de reguliere Android aan de bovenzijde.

Acer heeft geen meerdere startschermen. Veeg naar links en je krijgt de appgeschiedenis in miniaturen in beeld. Veeg naar rechts en beland rechtstreeks in je mediabibliotheek. Beide menu’s zijn handige verbeteringen, maar wie dit wil vervangen, kan er niets voor in de plaats brengen.

Minder videocodecs
Acer prijst de Stream aan als een multimediatelefoon, maar we zijn niet erg tevreden over zijn videocapaciteiten. Het apparaat aanvaardt iets minder videocodecs dan andere recente toestellen en heeft bovendien moeite met sommige testbestanden. Via een mini-HDMI-kabel, die overigens niet standaard door Acer wordt meegeleverd, kun je de Stream op je HDTV-aansluiten en 720p HD-video bekijken.

De video’s zien er meer dan prima uit op het grote scherm. Een goede poging om Android een ander gezicht te geven, maar niet helemaal geslaagd.

Acer Stream
Prijs: 499 euro (Standard Edition) (januari 2011)

PRO: mooi, helder amoledscherm; uitstekende luidspreker en gesprekskwaliteit; snelle toegang tot appgeschiedenis en media.
CONTRA: batterij niet voorzien op video’s afspelen; fysieke mediaknoppen voegen weinig toe; problemen met audio- en videocodecs; buitenrand pijnlijk aan het oor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business