Nieuws

Panda USB Vaccine 1.0.1.4

De autorunfunctie van Windows is best handig, maar niet erg veilig. Panda USB Vaccine maakt infecties die misbruik maken van deze functie en van het autorun.inf-bestand op USB-sticks voortaan onmogelijk.

Meteen na de installatie vraagt de tool of die mee met Windows mag opstarten en of die elke nieuw ingeplugde USB-stick automatisch mag ‘vaccineren’. Dat betekent concreet dat autorun.inf niet langer gemanipuleerd kan worden om zo heimelijk malware in het systeem te injecteren – een van de methodes waarvan ook de Confickerworm zich bediende.

Hou er wel rekening mee dat zo’n vaccinatie zo goed als onomkeerbaar is en in het ergste geval de goede werking van bepaalde toepassingen op de stick kan verstoren.

[download_file]

Experimentele functies
In principe weet de tool ook raad met NTFS-geformatteerde sticks, maar dan moet je die optie wel eerst zelf activeren (Enable NTFS file system support). Aangezien deze functie volgens Panda zelf nog wat ‘experimenteel’ is, raden we je aan dat alleen maar te doen nadat je een reservekopie van de inhoud van de stick hebt gemaakt.

Het programma laat zich tevens van op de commandoregel aansturen. In het meegeleverde helpbestand verneem je meer over parameters als /resident, /hidetray, /autovaccinate, /silent en andere.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business