Nieuws

Facebook weert daklozen

Een liefdadigheidscampagne ten voordele van daklozen die vastgoedmakelaar ERA op Facebook lanceerde, is door het sociale netwerk offline gehaald. "Onbegrijpelijke censuur", zeggen de initiatiefnemers.

De actie spoorde Facebookleden aan om op hun profiel virtueel onderdak te verlenen aan een dakloze. Per deelnemer schenkt ERA twee euro aan daklozenorganisaties. "Het betreft pure liefdadigheid waarbij wij geen enkel financieel voordeel hebben", benadrukt Iain Cook van ERA België.

Kwestie van interpretatie
Het is niet de eerste keer dat Facebook zonder veel uitleg pagina’s of acties van zijn netwerk verwijdert. Eerder dit jaar kregen ook al Studio Brussel en Humo af te rekenen met de onverbiddelijke blokkeercommissie van Facebook. Er zijn wel de nodige richtlijnen voor iedereen die iets op Facebook wil publiceren, maar de toepassing en interpretatie van die regels is vaak nogal ondoorzichtig.

"Deze onbegrijpelijke censuur staat in schril contrast met de recente aankondiging van Mark Zuckerberg om de helft van zijn fortuin weg te schenken aan een goed doel", merken de initiatiefnemers nog fijntjes op.

ERA zal in de komende dagen met Facebook overleggen om de precieze reden van de ban te achterhalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business