Nieuws

Facebook wilde Twitter kopen

Twitter kreeg in 2008 een overnamebod van 500 miljoen dollar van Facebook, maar weigerde dat. Zo meldt de Britse krant Financial Times.

Microblogsite Twitter heeft het overnamebod van Facebook afgeslagen omdat de oprichters ervan geloofden dat ze niet alleen een populaire site konden maken, maar ook een leefbaar zakenmodel. Dat zegt medeoprichter Biz Stone in een interview.

“We hebben iets gemaakt waar mensen waarde in zien, maar we hebben er nog geen zakenmodel voor en dat wilden we echt doen”, aldus Stone.

Facebook heeft niets
Het aanbod van Facebook was goed voor 500 miljoen dollar in Facebookaandelen. Maar volgens de drie oprichters van Twitter had Facebook niets wat Twitter zou willen hebben.

Midden december 2010 kreeg Twitter nog een aanzienlijk bedrag van een groep investeerders. Door die financiële injectie wordt de microblogdienst op 3,7 miljard dollar gewaardeerd.

Daar staat dan wel tegenover dat Twitter nog steeds geen degelijk zakenmodel heeft. De site maakt volgens Financial Times vier jaar na zijn oprichting nog steeds geen winst. Vorige lente is Twitter wel al begonnen met aanbieden van betaalde Twitterberichten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business