Nieuws

Tablets overspoelen CES 2011

De Consumer Electronics Show in Las Vegas wordt dit jaar gedomineerd door tabletcomputers, zoveel is zeker. Asus stelt nog vóór het begin van de beurs al vier tablets voor: drie met Android en eentje met Windows 7.

Asus was de eerste om met de Eee PC een populaire netbook uit te brengen, en op CES toont de fabrikant nu enkele nieuwe tablets waarmee ze opnieuw aan populariteit zouden kunnen winnen in het segment van de netbooks en tablets. Drie van de vier toestellen worden aangedreven door Android 3.0 (Honeycomb) en zullen in de komende maanden verkrijgbaar zijn; nummer vier is een tablet met Windows 7 als besturingssysteem.

Een kort overzicht:

  • Eee Pad MeMO: Een 7 inchtablet met een Snapdragonprocessor. Beschikbaar vanaf juni.
     
  • Eee Pad Transformer: Een toestel van 10 inch, aangedreven door een Nvidia Tegra 2-processor en Android 3.0. De Transformer wordt te koop aangeboden met een docking station met toetsenbord. Te koop vanaf april.
     
  • Eee Pad Slider: Vergelijkbaar met de Eee Pad Transformer, maar dan zonder docking station en met een geïntegreerd uitschuifbaar toetsenbord. In de winkel vanaf mei.
     
  • Eee Slate EP121: Het enige toestel met Windows 7 Home Premium als besturingssysteem, en met een 12 inchscherm. De EP121 heeft verder ook een Intel Core i5-processor en een SSD-schijf van 64 GB. Vanaf januari te koop.

Al deze tablets zitten in een prijsklasse die varieert tussen 399 en 699 dollar, behalve de Windows 7-tablet: die moet zo’n 1.000 dollar opbrengen.

[related_article id=”161563″]

De komende dagen zullen ook andere fabrikanten nog tientallen tablets op de wereld loslaten op CES. En toch blijven veel ogen gericht op Apple en wacht iedereen in spanning af hoe de volgende versie van de iPad er zal uitzien. Apple is naar goede gewoonte de opvallendste afwezige op CES, maar kondigt meestal in de marge van de beurs enkele nieuwtjes aan.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business