Nieuws

Nieuwe Microsoft Surface op CES

De revolutionaire Surface, de multitouch tafel-pc van Microsoft, is aan een nieuwe versie toe. Microsoft heeft de Surface 2.0 onthuld op de CES-beurs in Las Vegas.

De nieuwe generatie Surface-aanraakschermen wordt samen met Samsung door Microsoft gemaakt en is met haar dikte van vier inch veel dunner dan het eerste digitale tafelblad uit Redmond. Dat heeft als voordeel dat de Surface voortaan niet meer uitsluitend als touchscreentafel gebruikt moet worden, maar ook verticaal opgehangen kan worden.

Hierdoor kan de nieuwe Surface voor meer verschillende doeleinden gebruikt worden, en zal het apparaat waarschijnlijk een grotere groep potentiële kopers aanspreken. De multitouchinterface van de Surface herkent niet alleen vingers en handen, maar ook objecten.

De uit de kluiten gewassen aanraaktablet draait op Windows 7 en onder de glazen plaat – gemaakt van uiterst stevig Gorilla-glas – draait een multicoreprocessor van AMD, althans volgens technologiesite WinRumours. Prijzen zijn nog niet bekend, maar de nieuwe Surface zou dit jaar al in productie gaan.

[related_article id=”161452″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business