Nieuws

Apple opent Mac App Store

Mac App Store, de applicatiewinkel voor Macgebruikers, heeft vandaag zijn deuren geopend. Gebruikers van Mac OS X Snow Leopard vinden er meer dan duizend verschillende betaalde en gratis programma’s voor hun machine.

Het concept is gelijkaardig aan dat van de mobiele applicatiewinkel voor de iPhone en iPad. Alle programma’s zijn onderverdeeld in categorieën (games, productiviteit etc.), en er zijn ook lijstjes met onder meer de best gewaardeerde en meest gedownloade apps.

"Innovatief winkelen"
Apple zelf biedt iPhoto, iMovie en GarageBand aan in de nieuwe winkel, elk voor 14,99 dollar. De kantoorapplicaties Pages, Keynote en Numbers moeten 19,99 dollar opbrengen, en fotobewerker Aperture 3 kost 79,99 dollar.

“De Mac App Store is met meer dan duizend beschikbare applicaties klaar voor een vlotte start”, zegt Applebaas Steve Jobs in een mededeling. “We denken dat gebruikers deze innovatieve manier om apps te ontdekken en aan te schaffen snel zullen omarmen.”

[related_article id=”158256″]

Besturingssysteem updaten naar versie 10.6.6
Maar de Mac App Store is er niet voor elke Macgebruiker. De winkel is alleen beschikbaar voor zij die met Mac OS X 10.6 Snow Leopard werken en de nieuwe software-update naar versie 10.6.6 geïnstalleerd hebben. In Mac OS X 10.7 Lion, het nieuwe besturingssysteem dat Apple later dit jaar zal lanceren, is de App Store meteen beschikbaar.

Apple hanteert ook voor deze applicatiewinkel dezelfde verdeelsleutel als voor de mobiele versie: ontwikkelaars die betaal-apps aanbieden, krijgen zeventig procent van de verkoopsinkomsten, en de overige dertig procent gaat naar Apple. Wie geen geld vraagt voor zijn applicatie in de Mac-marktplaats, hoeft niets te betalen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business