Nieuws

Helium Music Manager 7.8683

Geen fan van Windows Media Player of iTunes? Dan weet Helium Music Manager je misschien te bekoren. Je hebt er een gebruiksvriendelijke en veelzijdige mediaspeler aan.

Handig vinden we alvast de mogelijkheid om al bestaande mediabibliotheken te importeren. Met een paar muisklikken haal je zo de bibliotheek van WMP, iTunes, WinAmp en MediaMonkey binnen. Al even makkelijk is het om audio-cd’s te rippen en de geripte songs automatisch aan je bibliotheek toe te voegen.

Je kunt ook aangeven welke mappen op je schijf daarin thuishoren. Je duidt daarbij zelf aan welke bestandstypes je opgenomen wilt zien: mp2, mp3, flac, m4a, ogg, wma, ape of wav, om er maar enkele te noemen.

[download_file]

Slimme afspeellijsten en online databanken
Helium Music Manager ordent de geïmporteerde songs automatisch volgens diverse criteria in zijn bibliotheek. Zo staan er knoppen klaar die jouw muziek filteren, bijvoorbeeld volgens jaartal, sfeer, kwaliteit, album, artiest, rating, genre of titel. Het spreekt voor zich dat je ook afspeellijsten kunt samenstellen.

Het programma ondersteunt tevens slimme afspeellijsten: je legt dan een aantal criteria vast waaraan de songs moeten voldoen, en die worden dan automatisch aan je afspeellijst toegevoegd.

De tool bevat ook een tagmodule en kan eveneens uit online databanken putten om ontbrekende gegevens op te sporen, of om bijvoorbeeld de albumcover te downloaden. Het is bovendien mogelijk bestanden te laten hernoemen op basis van de tags.

Synchroniseren
Bij het afspelen van muziek kan je visuele effecten oproepen en je vrienden via Windows Live Messenger tonen welke muziek je aan het beluisteren bent. Je kunt ook webstations opnemen en muziek streamen via Shoutcast. Verder vind je een synchronisatiemodule die je de mogelijkheid biedt je muziek te synchroniseren met onder meer je netbook, iPod of Creative Zen. Muziek naar audio-cd branden hoort er eveneens bij.

De commerciële varianten van Helium Music Manager bieden nog meer opties aan. Een gedetailleerd overzicht van de verschillen tussen de drie versies vind je op de site van Helium. Tot de meest markante verschillen horen onder meer een hogere bitrate bij het rippen, meer geavanceerde zoek- en filteropties en ondersteuning van een SQL-databank voor betere prestaties bij erg uitgebreide bibliotheken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business