Nieuws

Verizon verkoopt aangepaste iPhone 4

Verizon, de grootste mobiele provider in de VS, gaat vanaf februari een aan zijn netwerk aangepaste versie van de iPhone 4 verkopen.

Momenteel heeft Apple in zijn thuisbasis nog een exclusiviteitscontract met operator AT&T voor de verkoop van de iPhone 4. Maar vanaf 10 februari komt er een einde aan het monopolie op de verkoop van nieuwe iPhones, dat bijna drie jaar stand heeft gehouden. Dat meldt CNET.

Antennagate
Apple was niet helemaal tevreden over de samenwerking met AT&T. Diens netwerk is allesbehalve stabiel en kent veel bereiksproblemen. Die zijn mede de oorzaak van de Antennagate-heisa. Het zwakke signaal van AT&T in combinatie met een stevige handgreep zorgde bij sommige gebruikers voor belproblemen.

[related_article id=”158256″]

Verizon, de grootste mobiele operator van de VS met 93 miljoen klanten, maakt gebruik van een CDMA EVDO-netwerk in plaats van het in Europa gangbare UMTS en HSDPA voor gsm-netwerken. Hierdoor waren er enkele aanpassingen aan de iPhone 4 nodig.

Mobiele hotspot
Veel verschil zal de gebruiker niet merken tussen de CDMA-versie van Verizon en het bekende iPhone 4-ontwerp. Ook wat de functies betreft verschilt er niet veel. De enige nieuwigheid is de mogelijkheid om een mobiele wifi-hotspot op te zetten, maar die optie komt ook naar de overige iPhones met iOS-update 4.3.

Wat wel opvalt is dat de antennerand rondom het toestel een extra inkeping heeft. Officieel is dit om het toestel technisch te optimaliseren voor het Verizonnetwerk. Maar het lijkt niet onwaarschijnlijk dat Apple van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om het bekritiseerde antenne-ontwerp aan te passen.

Niet bruikbaar buiten VS
Amerikanen die binnenkort een iPhone 4 kopen bij Verizon (met een abonnement van twee jaar), zullen niet tegelijkertijd kunnen internetten en bellen. Dat is niet mogelijk op het CDMA EVDO-netwerk. Een andere beperking is dat die standaard buiten de VS zelden gebruikt wordt, dus in het buitenland kun je er meestal niets mee.

Amerikanen die hopen dat de Verizon-iPhone 4G-netwerken ondersteunt, komen bedrogen uit. Verschillende operatoren experimenteren er al met mobiele netwerken van de vierde generatie. Apple ondersteunt dit waarschijnlijk in de iPhone 5.

Als troost gaat Verizon een witte versie van de iPhone 4 aanbieden.

appleattcdmaevdogsmhardwareinternetiphone4mobielnetwerknieuwsstrategietelecomverizon

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals