Nieuws

ControlPad 0.72

ControlPad is een tooltje dat samen met AutoHotkey werd ontwikkeld, een gratis programma voor toetsenbord- en muismacro’s. Het stelt je in staat allerlei commando’s uit te voeren met het numerieke toetsenbord.

De werking is vrij eenvoudig. Na installatie nestelt het programma zich bescheiden in het systeemvak van je Windows-taakbalk. Is het tooltje inderdaad actief, dan verschijnt een zwart balkje op je bureaublad zodra je de asterisk op je numerieke toetsenbord indrukt. Hier hoef je dan maar een numerieke code in te tikken om een vooraf bepaald programma, document of webadres op te starten. Je hoeft dan alleen nog op de Enter-toets te drukken om het commando uitgevoerd te zien.

Auditieve feedback
Zo’n commando aan een numerieke code koppelen is snel gebeurd. Tik de code in, druk de slashtoets (/) op je numerieke toetsenbord in, typ de gewenste opdracht en bevestig met Enter. Je krijgt tegelijk ook auditieve feedback die je duidelijk maakt of de operatie geslaagd is.

[download_file]

In plaats van zelf een opdracht in te tikken, kan je ook het accoladeknopje aanklikken. Er verschijnt dan een uitklapmenu met verschillende voorgedefinieerde opdrachten. Zo is er een optie om de media die op dat moment worden afgespeeld te pauzeren, om het volume te verhogen of te verlagen, om de opstart- of zoekpagina van je browser te openen of om allerlei vensteroperaties uit te voeren.

In de ingebouwde helpfunctie tref je nog vele andere commando’s en praktische voorbeelden aan. Vanuit het contextmenu van het programmapictogram kan je onder meer een overzicht opvragen van alle aangemaakte codes en commando’s. Ook vind je een optievenster waar je de lay-out en de werking van het programma nog kunt bijsturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business