Nieuws

Antec LanBoy Air

De basisconstructie van de LanBoy Air bestaat uit een metalen frame, uitgevoerd in geel of blauw, waaraan verschillende zijpanelen met duimschroeven bevestigd zijn. Deze panelen zijn uitgevoerd als rooster, zodat je een vrije inkijk in de behuizing hebt.

Over het uiterlijk van de kast gaan we geen uitspraken doen, dat is immers een kwestie van persoonlijke voorkeur, en bovendien zegt dit niets over de functionaliteit van de behuizing.

Bouw zoals je wil
Een standaard computerbehuizing laat meestal bitter weinig configuratie toe. Je kunt de optische drives in een andere sleuf steken en wellicht ook een aantal ventilatoren toevoegen of verwijderen, maar daar houdt het dan ook op.

Niet zo bij de nieuwe LanBoy Air, die je door zijn modulaire opbouw voor een groot deel naar je hand kunt zetten. Zo kun je onder meer zowel de voeding als het moederbord bovenaan plaatsen, de harde schijven in de lengterichting of haaks erop monteren en de optische drives de schijfjes aan de zijkant laten uitwerpen. 

Standaard wordt de Lanboy Air geleverd met vijf ventilatoren van 12 cm, waarvan de snelheid van de twee voorste traploos instelbaar is. Verder is er nog ruimte voor niet minder dan tien extra ventilatoren, wat garandeert dat hitte nooit echt een probleem zal zijn in deze behuizing. Intern is er plaats voor zes 3,5 inchapparaten, drie 5,25 inchapparaten zoals optische drives, en twee SSD’s.

Schijf met haken
Het mechanisme om de harde schijven te bevestigen is op z’n minst opmerkelijk. Op de schijf monteer je een koppelstuk waardoor een rubberen bandje loopt, met aan weerszijden een haak. Door deze haken vervolgens tussen de bevestigingspunten in de behuizing te spannen, blijft de schijf op z’n plaats zitten.

Trillingen die de kast met een irritant geluid zouden kunnen doen vibreren, worden zo onderdrukt, en er wordt een extra bescherming tegen schokken geboden. Antec profileert de LanBoy Air namelijk ook als een ideale behuizing voor LAN-feestjes. Hiervoor zijn twee uitklapbare handvatten op de bovenzijde voorzien. Ook het vrij lage gewicht, slechts 9,2 kilogram, maakt dat je de behuizing makkelijk kunt verplaatsen.

Onze ervaringen met de LanBoy Air zijn grotendeels positief. Antec heeft een imago van degelijk geconstrueerde behuizingen hoog te houden, en daar doet de LanBoy geen afbreuk aan. Alle onderdelen passen mooi in elkaar, en we hoeven nergens kracht te gebruiken om stukken te monteren of demonteren.

Achter aan het moederbord vinden we genoeg ruimte om kabels te verbergen, al is een modulaire voeding in een kast als deze geen overbodige luxe. Alle niet-gebruikte kabels die ergens in een hoekje weggemoffeld zitten, zie je immers aan de buitenkant zitten. Om alle mogelijkheden van de kast te ontdekken is een handleiding nodig.

Deze wordt niet meegeleverd, maar we vinden ze wel terug op de site van Antec. Wil je een stille computer, dan loop je maar beter in een grote boog om de LanBoy Air heen. Een traditionele kast dempt veel van het geluid van de pc, en kan desnoods aan de binnenzijde nog van geluiddempende matten voorzien worden, maar dat is op deze LanBoy Air geen optie.

Antec Lanboy Air
Prijs: 180 euro (januari 2011)

PRO: degelijke constructie; enorm flexibel; uitstekende koelmogelijkheden; licht en makkelijk verplaatsbaar.
CONTRA: geen geluidsdemping; stof kan zich ophopen op roosters.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business