Nieuws

Kinect-ontwikkelaar naar Google

Johnny Chung Lee, een onderzoeker van het Applied Sciences-team van Microsoft, stapt over naar Google. Lee was bij Microsoft een belangrijke speler in de ontwikkeling van de Kinectcontroller.

In zijn nieuwe rol bij de zoekgigant wordt Johnny Chung Lee een "snelle evaluator" in een "team voor speciale projecten". Lee werkte bij Microsoft al vanaf het prille begin aan het Kinectproject, zelfs nog voordat het Project Natal genoemd werd. In totaal heeft Lee tweeënhalf jaar aan de bewegingscontroller gewerkt.

Wii-hacker
De Kinect is zonder enige twijfel een succesproject voor Microsoft. Het randapparaat voor de Xbox 360-console biedt mensen de mogelijkheid om actie op het scherm aan te sturen met de beweging van hun lichaam. Het bedrijf verkocht acht miljoen exemplaren tijdens de eerste zestig dagen na de lancering.

Voordat hij begon met de ontwikkeling van de Kinect, was Lee vooral bekend als Wii-hacker. Hij maakte onder meer applicaties waarmee de Nintendoconsole hoofdbewegingen kon detecteren.

[related_article id=”161452″]

Gezien zijn voorgeschiedenis is het meer dan waarschijnlijk dat Johhny Chung Lee bij Google aan een game-gerelateerd project zal gaan werken. Maar wat dat dan precies is, daar hebben we voorlopig het raden naar.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business