Nieuws

Sony Reader Pocket Edition

De Sony Reader Pocket Edition is de gewone e-lezer van Sony in zakformaat. Dat mag je letterlijk nemen.

Met zijn 5 inchschermpje past deze reader perfect in mijn overvolle handtas. En hij is ook een stuk lichter dan zijn grote broer, zodat hij beter in de hand ligt.

Dat kleinere formaat is voor een gewoon e-boek geen probleem: de pagina’s passen zich aan, zodat je gewoon heel veel pagina’s hebt. En je kunt bij een e-boek ook kiezen uit een aantal lettergroottes.

Moeilijk pdf’s lezen
Voor een pdf is het andere koek. Bijvoorbeeld een tijdschrift lezen is op deze pocket edition bijzonder omslachtig, omdat je de hele tijd moet inzoomen op een bladzijde, en dan met je vinger de rest van de pagina over je scherm moet schuiven tot je alles gezien hebt.

Ingezoomd is het bovendien niet mogelijk om de pagina om te slaan, dus moet je uitzoomen, pagina omslaan en opnieuw beginnen. Laten we er dus maar van uitgaan dat de Sony Reader Pocket niet bedoeld is om pdf’s te lezen. Zeker omdat hij vrij traag laadt bij zwaardere pdf-bestanden.

Onhandige software
Verder ben ik geen fan van Sony’s Reader Library, die je moet installeren op je pc als je e-boeken op de reader wil zetten. De software is omslachtig en niet erg intuïtief in gebruik.

Wel leuk is het touchscreen, dat ook al op de grotere broer zit. Daarmee sla je pagina’s om met een veegbeweging. Dat voelt natuurlijker en ‘echter’ aan dan op een knop duwen, hoewel traditionalisten ook gewoon de knoppen onder aan het scherm kunnen gebruiken.

Sony Reader Pocket Edition
Prijs: 185 euro (januari 2011)

PRO: handig, licht formaat en touchscreen.
CONTRA: soms omslachtig in gebruik.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business