Nieuws

Facebookpagina Mark Zuckerberg gehackt

De Facebookpagina van Mark Zuckerberg, de 26-jarige oprichter van het sociale netwerk, is gehackt. De hacker plaatste een boodschap die oproept tot sociale investeringen, in plaats van geld van banken aan te nemen.

“Laat het hacken beginnen: als Facebook geld nodig heeft, waarom laat het gebruikers dan niet in Facebook investeren op een sociale manier, in plaats van zich tot de banken te wenden? Waarom Facebook niet veranderen in een sociaal bedrijf, zoals Nobelprijswinnaar Mohammed Yunus het beschrijft? Wat denken jullie? #hackercup2011”.

Dat was de boodschap die kort te lezen stond op de fanpagina van Mark Zuckerberg. De boodschap werd meteen verwijderd en de pagina is tot nader order offline gehaald, maar in een mum van tijd vonden bijna tweeduizend mensen de statusupdate leuk.

Opfriscursus
“Gebruikers van Facebook, beroemd of niet, moeten meer aandacht besteden aan hun veiligheid op sociale netwerken”, zegt Graham Cluley van beveiliger Sophos.

[related_article id=”158578″]

“Mark Zuckerberg moet misschien zijn privacy- en beveiligingsinstellingen eens van dichtbij bekijken. Het is onduidelijk of hij onzorgvuldig is omgesprongen met zijn wachtwoord, of het slachtoffer is geworden van phishing. Maar wat het ook is, het komt niet goed over op een moment dat Facebook gebruikers probeert te overtuigen dat het veiligheid en privacy serieus neemt. Misschien heeft Zuckerberg zelf een opfriscursus nodig.”

Facebook heeft voorlopig nog geen commentaar gegeven over dit incident.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business