Nieuws

Facebook versleutelt accounts

Facebook biedt gebruikers voortaan de mogelijkheid om een extra beveiligingslaag op hun account te zetten. Door deze encryptie verkleint de kans dat een account gehackt kan worden tijdens een bezoek aan Facebook. De netwerksite komt hiermee tegemoet aan de verzuchtingen die beveiligingsexperts al een tijdje hebben.

Momenteel gebruikt Facebook het HTTPS-protocol (Hypertext Transfer Protocol Secure) alleen bij het aanmeldscherm waar gebruikers hun wachtwoord ingeven. Wie de nieuwe functie inschakelt, kan voortaan overal op de site genieten van deze HTTPS-encryptie.

Door HTTPS te activeren op de volledige sessie wordt het voor cybercriminelen moeilijker om de communicatie tussen iemands computer en de server van Facebook te onderscheppen.

[related_article id=”158578″]

"Het is nuttig om deze optie te activeren als je je regelmatig op Facebook aanmeldt in luchthavens, bibliotheken, scholen en andere plaatsen waar er publiek internet is." Dat staat te lezen in een blogpost van Facebook. "Deze encryptie is onderdeel van de geavanceerde veiligheidsinstellingen en kan gevonden worden bij Accountbeveiliging (onder Accountinstellingen)."

Binnenkort standaard
Als je HTTPS gebruikt, zullen sommige pagina’s wat trager inladen, en niet alle externe applicaties worden momenteel ondersteund. De nieuwe functie wordt de komende weken uitgerold. "We hopen om deze HTTPS-versleuteling binnenkort overal op de site standaard te kunnen maken. Maar dat is een behoorlijk lastige technische uitdaging voor Facebook", zegt Joe Sullivan, hoofd beveiliging bij Facebook.

De nieuwe veiligheidsmaatregel volgt een dag nadat aan het licht kwam dat er is ingebroken op de Facebookpagina van oprichter Mark Zuckerberg. 

Banken en e-commercesites gebruiken al jaren encryptie, maar sociale media en andere sites zijn eerder traag om dit in te voeren – met uitzondering van Google. Google heeft gebruikers van Gmail altijd al de kans gegeven om HTTPS te gebruiken, en maakte de versleuteling vorig jaar zelfs standaard. Ook Google Docs en zelfs zoekopdrachten kunnen bij Google versleuteld worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business