Nieuws

Norman Malware Cleaner 1.8.3

Norman Malware Cleaner is niet bedoeld om je antimalwaretool te vervangen, maar is erop gericht een al geïnfecteerd systeem van virussen en andere malware te ontdoen.

De tool laat zich erg eenvoudig bedienen. In feite hoef je niet meer te doen dan de gewenste scangebieden (partities of mappen) te selecteren en de scanronde op te starten.

Wel kun je nog aangeven of het programma al dan niet ook archiefbestanden moet uitpakken tijdens het scannen en of na het verwijderen van een infectie de systeemherstelbestanden moeten worden gescand. Het is eveneens mogelijk alleen infecties te detecteren zonder de besmette bestanden op te schonen.

[download_file]

Wil je weten welke virussen het programma zoal herkent: de knop List Viruses somt ze voor je op.

Norman Malware Cleaner kan geïnfecteerde processen automatisch beëindigen, ActiveX-componenten en BHO’s desinfecteren, rootkits elimineren, registerwaarden herstellen en Windows-firewallregels verwijderen die daar door malware zijn geplaatst.

Niet snel, wel grondig
Tijdens enkele informele tests blijkt de tool niet bepaald snel te werken. Maar hij weet wel een paar infecties die aan andere (gratis) tools zijn ontsnapt te detecteren en te elimineren.

Houd er rekening mee dat het programma niet (goed) functioneert in veilige modus. Je kunt de tool ook vanaf de opdrachtregel (en dus via een batchbestand) uitvoeren. Op de site vind je een overzichtje van de mogelijke parameters, waaronder exclude, autoboot, log en noclean.

Vermoed je inderdaad een infectie, dan doe je er wel goed aan de meest recente versie van het programma te downloaden. De gebruikte virusdefinities worden namelijk dagelijks up-to-date gebracht.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business