Nieuws

Witte iPhone 4 lekt inderdaad licht

Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, bevestigt het gerucht dat de witte versie van de iPhone 4 licht lekt en daarom herhaaldelijk is uitgesteld.

In een interview voor een videopodcast van Engadget vertelt Steve Wozniak over zijn ervaringen met de witte iPhone 4. De voormalige Apple-medewerker kocht via het internet een wit ombouwpakketje voor zijn smartphone van een Amerikaanse tiener.

Probleem met camera
De onderdelen zouden rechtstreeks afkomstig zijn van de Chinese Foxconn-fabriek, waar alle iPhones gefabriceerd worden. Wozniak merkte na installatie van de glazen voor- en achterkant dat foto’s die genomen werden met flits eruitzagen alsof ze door een vel cellofaan werden genomen.

[related_article id=”158256″]

De Apple-veteraan denkt dat dit veroorzaakt wordt door het feit dat de witte glazen achterkant te veel licht doorlaat.

Daarnaast ondervond hij problemen met de nabijheidssensor van zijn iPhone. Die schakelt het scherm uit zodra je het toestel aan je oor houdt.

Het probleem met de witte verf is volgens Wozniak ondertussen opgelost en de witte iPhone 4 moet binnenkort verkrijgbaar zijn. Maar hoe dicht Wozniak nog bij Apple staat en over welke info hij kan beschikken, is niet duidelijk. Dat schrijft Electronista.

Voordelen van Android
Wozniak, die Apple verliet in 1987 maar nog altijd wordt uitbetaald en grootaandeelhouder is, sprak in het interview ook vol lof over Android, het mobiele besturingssysteem van concurrent Google.

Voordelen van Google ten opzichte van iOS zijn volgens Wozniak de ondersteuning van spraakcommando’s en de alternatieve manier om tekst in te voeren door met je vinger naar de volgende letter te schuiven in plaats van die aan te tikken. De technologie van het bedrijf Swype is beschikbaar voor Android en Symbian, maar niet voor iOS.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business